Sofia 18 år!


Skål gumman nu är du vuxen på papper!


Hemma hos pappa sin på tjejmiddag med en rosa panter drink


IGÅR blev mellanbarnet myndig och är så kallad vuxen o myndig att rösta, ta körkort, ta hand om sina konton själv, komma in på krogen (fast det har du gjort ett tag). Det är ett stort steg i livet och en stor milstolpe som
passeras.

Nu är det upp till dig att bestämma vilken upplevelse du vill gör med mig gumman. ;)


Lillen har hög feber


Jag o Elias 6 månader i Egypten. Alltid så glad jämt!

Min plutt är sjuk!
Igår fick jag hämta honom på dagis med 39 graders feber o idag har han haft 40 grader o feberfrossa. Han äter o dricker knappt nånting. Har fått i han en flaska välling, lite mjölk och några russin. Ringde sjukvårdsupplysningen o hon sa att så länge han kissar och inte är empatisk så kan de ha hög feber i mer än 3 dagar, men jag trodde man skulle åka till en läkare efter 3 dagar. Ska nog ringa bvc imorgon o prata med min sköterska ändå. Han vaknar ju hela tiden o grinar, men det kanske är för han är täppt i näsan. Otroligt att jag har klarat den här dagen fast jag har sovit en timme sammanlagt.

Jobbintervjun gick jättebra idag. Det kändes som de gillade mig och fick bra ett bra intryck av mig. Kände mig aldrig nervös o de va mycket trevliga bägge karlarna.

Känner mig lite stolt att de valde ut mig av 216 st. De plockade ut 4 st sa de och min stack ut lite extra o att den var välskriven. Får veta nästa vecka men jag väntar mig ett nej så jag inte blir besviken.

Får se om man får sova inatt då. Vill att min älskling ska bli frisk nu. Vi ska ju på kalas i Tobo på fredag kväll för Sofia fyller ju 18 på söndag.

Over and out

Choklad är inget godis




Finns inget bättre än choklad



Choklad är sååå gott! Det finns en chokladbutik i Uppsala som säljer massor med choklad o som är svindyr! Men det är ju inte godis utan det är ju ett uppiggande endorfinhormon som ska njutas sakta helst till rödvin. Mmmmmmmmmm!

Choklad och mjölkchoklad klassas inte som godis trots dess förknippelser med konfekt. Choklad klassas som aromat eller kakor.

Kakaobönan mycket energirik - den innehåller 50% fett, 20-25% kolhydrater , 15-20% protein, 5 % vatten, 1,5% teobromin och 3,5% av kakaobönan är mineraler och vitaminer, såsom kalcium, järn, fluor, magnesium, kalium, natrium, fosfor, A-vitamin, tiamin, riboflavin och niacin.

Choklad innehåller en mycket liten mängd koffein. Det huvudsakliga stimulerande ämnet är teobromin som inte har lika stark effekt på centrala nervsystemet som koffein har. Det ger en "kick" utan någon av de giftiga effekter som ibland förknippas med koffein. Choklad innehåller också antioxidanter som kan minska risken för cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

Det finns ett samband mellan att äta choklad och att vara kär och lycklig. Förklaringen är att choklad frigör anandamid, kroppens eget "lyckoämne". I choklad finns också serotonin, en annan signalsubstans i hjärnan, som har samma goda inverkan på humöret som solljus.


Vår i luften





Vår i luften! Termometern visar äntligen över nollsträcket. Men man väntar bara på att det ska ändra sig o bli kallare o snön ska vräka ner. Jag tror att vintern faktiskt är över iaf när det gäller snön. Det kommer dröja till midsommar innan snön är borta överallt. Snöhögarna är minst 10 meter i Nyby, en av ställen dit där de kör iväg snön.

Idag va Elias jätteglad över att komma till dagis. Han grinar väldigt sällan när jag kommer dit med han. Han är oftast nöjd när han får komma dit o då går man därifrån med lätta steg.

Idag ska jag o Sofia baka för snart fyller lilltjejen 18 år! Mina döttrar är vuxna barn nu. Känner mig jättegammal när man säger åldern på mina barn. Men med en liten sladdis så kommer man att hålla sig ung i både sinnet o kropp. Får ju springa o jaga han överallt där han ska klättra upp på allt. Han har ju sin lilla stol som han drar fram överallt o ska stå på. Han ska stå vid diskbänken när jag lagar mat, han ska klättra upp på köksbordet, trycka på micron, stå o titta ut genom fönstret o titta på när plogbilen kommer, han har klättrat upp vid datorn o suttit där ett tag innan man har märkt honom. Ja som sagt man får inte sitta still många sekunder med min tjabo. Men det är bra att han är aktiv o det hoppas jag han fortsätter vara o inte bli en datanörd. Det är upp till mig att uppmuntra honom till alla möjliga sportaktiviteter. Thomas får lära han åka skidor och jag får väl lära han åka skridskor fast det va flera år sen jag gjorde det. Får väl ta o köpa mig ett par nästa år. Han får hålla på med vilken sport som helst bara han inte bli slö o inte sitter framför teven eller datorn jämt. Det blir säkert fotboll för här finns det så mycket fotbollsplaner överallt. Just ja gudfar Fredrik får lära upp han hur man spelar hockey för han har ju spelat i Almtuna i ungdomens dar. Så då blir det han som får äran att lära han åka skrillor. Nånting som han är väldigt duktig på, det är dansa. Så fort han hör musik så börjar hela kroppen att gunga. Han har verkligen rytmen i kroppen. Det har han ju fått av mig.

En till sak som han gjorde igår på öppna förskolan. Det va ju så urgulligt och alla bara sa högt  -Va sött! Han gick o hämtade en filt till en bebis som låg i en babysitter. Han tyckte bebisen frös så då gick han direkt o hämtade en filt o la så fint över bebisen. Då blir man stolt över han. Omvårdnad är ju så viktigt o det finns i generna från mig :)

Igår övningskörde jag med Sofia för första gången efter hennes intensivkurs som hon har gått i Sala. Hon kör riktigt bra o snart ska hon köra upp. Håller tummarna gumman att du får ditt körkort strax efter du fyller 18 år. Då kommer du gå i mina fotspår för jag hade mitt körkort efter jag hade fyllt 18 år.

Ljuset sticker i ögonen som lyser in genom fönstret o man tror att det är sommar när man tittar upp mot den blå himlen. Men snart sååå är den här! Längtar!