Tjejmilen vilken upplevelse!




Laddade

Mor & dotter väldigt stolta


Nu har helgen gått med ett rasande tempo igen.
Det blev tyvärr ingen loppis på lördan för jag ville inte åka själv till Sthlm

Men på söndag så blev det en sväng till hufvudstaden för att vara med i tjejmilen.
Hade en ganska soft inställning till loppet och tänkte vi skulle promenera runt alltihopa,
men så blev det icke. Sofia och jag lunkade på i lugnt tempo i början för det gick inte att
springa så fort för det var så mycket tjejer som var med. 26000 tjejer hade anmält sig det här året.
För mig var det första gången jag var med och det här va min juklapp 2008! En upplevelse.
Det var precis det de va en UPPLEVELSE!
Loppet började vid gärdet och fortsatte runt Djurgården som är så vackert. Både jag och Sofia
hade superlativ när vi såg alla vackra husen där. WOW wow vilka vackra hus. Jag bara skrek ut
till en farbror som stod där -Vilket vacker hus du har! hihi

Min uppladdning innan va en dålig frukost men sen köpte jag banan, vitaminkakor, drack sportdryck
så jag fick en energikick.
Hade sån adrenalikick i kroppen innan starten och när vi blev uppvärmda till "Sats" och bra musik som spelade.

Vi kom överens att vi skulle försöka springa och inte promenera runt. Det var bara vid vätskekontrollen som vi saktade ner och drack några klunkar och sen joggade vi på.

Efter vägen spelades det musik och det stod hejarklackar som skrek som gjorde att jag orkade springa på. Kändes som det var bara för min skull de hejade :)

När jag började bli trött då var det Sofia som var haren och då var det bara att kämpa på. Sen var tvärtom när hon blev trött då skrek jag på henne -KOM IGEN

När det var 2 km kvar delades dextrosol ut och det var verkligen lägligt, för just då började jag känna mig jättetrött!

Blev fruktansvärt torr i halsen men jag fick ny energi. Jag började t o m öka farten och kände att nu ska jag slå 80 min som var högsta tiden i vår grupp.

Jag började skrika en ramsa när jag sprang om tjejerna. -KOM IGEN TJEJER NU KÖR VI... RÖR PÅ RUMPAN SÅ DEN GUNGAR ORDENTLIGT!

När det var 1 km kvar och jag hade dragit upp tempo ytterligare började tröttheten komma in. Sofia började få håll och kände i ryggen, så då tänkte jag att nu måste jag få upp hennes humör att nu är det inte långt kvar.

Sista vätskekontrollen skriker de ut att de är bara 70 m kvar och då sätter jag in spurten ordentligt, för jag vill verkligen springa så fort jag kan in i målet.

Jag känner att jag är röd som en kräfta i ansiktet och jag verkligen kutar in som om jag tävlade mot någon. 

Efter målgången fick jag en medalj runt halsen och kände mig oerhört duktig! Sofia kommer strax efter och är oxå alldeles slut.

Tiden som blev 75 min på en mil är så jäkla bra med tanke på att vi har knappt tränat ngt inför det här.

Thomas skulle filma när vi kommer in och just då tittade han ner på Elias så han missade min målgång för andra gången! Första gången va på Maja gräddnos loppet.

Nu ska vi satsa på nästa lopp som är om ett par veckor i Sigtuna.

Here we come!

Kliar i shoppingtarmen

Sofia visade mig en sida som liknar Tradera men utbudet är inte lika stort. Det är bara vissa saker som säljs ut där och är man intresserad så lägger man ett bud bara. Sidan heter enkrona.se

Igår kväll gick jag in o kikade runt lite och fastnade för dessa två saker, så jag slog till o vann redan efter två bud på bägge två. Här kan ni se vad jag budade på och ska kanske buda på en fin resväska som jag vill ha. Den andra har jag bränt upp...hihi. Det som jag inte tycker om är expeditonsavgiften som man måste betala för som är 49:- Och sjävklart får man betala frakt som är från 49:- och jag fick betala 100 för dessa prylar. Men om jag köper en resväska för  200 kr så kan det vara värt det.



Ett vackert set om tre i olika storlekar och mönster - två st med rosmönster och en helt svart. Den större har handtag så att man lätt bär med dig necessären mellan de olika platserna på resan. Jag gav 61:- för detta

Underbar massagekudde som enkelt kan massera ryggen, benen, nacken eller
 precis där man behöver det som bäst  med traditionell massageteknik.
Hela sex massagehuvuden för en effektiv massage. Kostnad i butik 795:-
Jag köpte den för 250 :-


Idag är det fredag som är min älsklingsdag för det är sån skön stämning i min kropp då precis som när jag jobbade. Nu när jag är mammaledig så känns det ändå i kroppen, för då kan man hitta på en massa saker, när alla andra är lediga.

Jag funderar på att åka på bondens loppis som ska pågå imorgon på söder i Sthlm. Tittar på "vakna med voice" varje morgon  och där gjorde Josefine reklam för att hon ska ha loppis och Petra Mede lovade att hon skulle sitta där o signera sin bok som har sålt väldigt dåligt.

Tycker loppis är roligt att gå omkring och slökika på, men mycket är skräp men jag tror att det här är lite finare prylar och kläder.  Det är känsla som jag har.

Så den här helgen blir det två svängar till Sthlm för på söndag ska vi på tjejmilen. Har inte tränat nästan ett dugg så det blir promenad istället för spring det här året.

Ska ni träna nånting den här helgen eller göra nåt kul?


Barnvakt




Liam delar med sig till Elias

Liam och Elias verkar trivas ihop


Idag har jag känt på hur det är att ha tvillingar. Elias fick äntligen träffa sin blivande bästis Liam som är 2 veckor äldre.

Jag fick vara barnvakt i 3 timmar på fm åt de små och de va hur kul som helst att titta på om de kunde samsas med sakerna. När en tog en grej då skulle den andra ha samma såklart. Då gav jag dem en varsin boll eller sak i händerna och då blev de nöjda. Tiden gick för fort och det blev sovdax.

Liam verkar så lätthanterlig att söva. Jag bara la han i vagnen med sin goskudde och en filt och sen slöt han sina ögon. Sen tog jag Elias o la han i sängen och där somnade han lika fort.

De måste självklart träffas snart igen så de får lära känna varandra. Jag tror de kommer att bli riktigt bra kompisar.

Pernilla, -jag har flera kort under dagen som jag kan skicka över till dig på msn.

Jag har äntligen sålt bilbarnstolen!

Vilken resa!



Äntligen funkar internet igen som har krånglat hela kvällen. Blir så j-a arg på Com hem. Ska ringa o klaga imorgon om jag orkar
. Det är inte första gången man inte har internet. Vi har letat hus på hemnet och massor av andra sidor, men vi hittar inte "huset " som vi vill ha, men vi ger inte upp. Det kommer in nya hus hela tiden och en dag har vi hittat det. Jag hoppas vi kan flytta härifrån snart!

Om jag ska backa tiden några dagar till fredagen. Det är inte meningen att jag ska ha det bra när jag flyger. Förra gången va jag superförkyld och den här gången hade jag råkat ut för matförgiftning troligen. Jag hade haft ont i magen till och från under fredagen och då menar jag inte ont utan förbaskat j-a ont typ förlossningssmärtor fast högre upp i magen. Det kom i attacker under dagen så jag vek mig dubbelt. Såg framför mig att jag skulle bli sängliggade och missa flyget hem.

Jag hade bestämt mig efter några toabesök att jag skulle banne mig hem till vilket pris som helst om jag så skulle ha blöja på mig.

Som tur va så slapp jag dra den tunga hemska väskan till tåget och vidare för T skulle hem oxå o jobba med sitt företag. När jag stod på perrongen så kommer en som känns som en "förvärk" så jag böjer mig fram och mina ögon knyts ihop o jag gnyr o hoppas att ingen ska se mig. Jag tiitar upp o ser att de flesta tittar någon annanstans som tur va annars hade de trott att de skulle få hjälpa en havande kvinna att föda.

Det lugnade ned sig ett tag o gick på ännu ett toabesök på flygplatsen och tänkte att jag kanske måste låna en blöja av Elias, för jag hade ingen binda med mig. Ja men herregud man vill ju inte att det ska komma i trosorna! Ja ni vet vad?!  *rodnar* Men nej jag hade ju ingen blöja med mig in på toa så då struntade jag i det.

Det var en ren pina att vänta på flyget och hela resan hem. Jag svettades och blev yr och drack vatten och mer vatten. Efter en lång lång resa tyckte jag, så va vi äntligen ute ur planet och köpte en biljett till tåget hem.

När vi står där o väntar så ser jag att skylten ändrar sig försenad 6 min! Ser framför mig att jag kommer att missa min buss vidare hemåt. Men så tänker jag att jag tar taxi hem för jag klarar inte av att sitta o vänta en halvtimme på nästa buss. Man kan tro att man bor på landet för de går så sällan på kvällarna.

Tåget kommer fram 22.58 till stationen och T hjälper mig av med väskan (han ska fortsätta sin resa till Avesta). Jag kliver av med Elias på magen och en väska över axeln och tar tag i det där jäkla handtaget och 23 kilos bagage och springer med en mage som skriker.

Jag ser framför mig hur rolig jag ser ut där jag försöker springa med allt och folk tittar och faktiskt så ser jag två tjejer som skrattar åt mig där jag kommer springades. De skulle bara veta vilken dag jag har haft.

Jag kommer in alldeles andfådd och svettig på bussen, så en tjej frågar om jag behöver hjälp o jag svarar lite försiktigt nej det går bra. Jag fattar inte hur jag hann och under hela resan så tänker jag att det kommer nog att dröja väldigt länge innan jag reser igen. Väskan den ska brinna upp eller kanske någon vill ha den. Säg bara till om ni behöver en stor resväska men jobbigt handtag. Jag ringer Sofia o frågar om hon vill komma o möta mig och då kan jag inte hålla mig från tårarna som jag har fått hållt igen hela tiden.

Tack kära Sofia för att du kom o mötte mig och du förstod inte hur jag hann och orkade springa. Jag är en väldigt envis person och har jag bestämt för ngt då går jag in till det till 100%.

Min mage är fortfarande i otakt, men har fått i mig lite mat den här helgen. Enda fördelen med det här är att jag har gått ner några kilon och min mage har blivit plattare. Men det går man väl snabbt upp igen när man börjar äta igen.

Men oj va jag är tacksam över att jag bor i det här landet. Här är det normal värme så man kan andas och få energi och kunna sova på nätterna. Åh va jag ser fram emot hösten och den sköna klara luften och alla dess färger.

Tack mina tjejer för en mysig helg!

Imorgon börjar allvaret för dig Sofia när du börjar i andra ring. Jag ska stötta dig ännu mer den här gången så du får mvg i alla ämnena.

Linda imorgon så syns vi igen o då ska jag ta tag i mitt nya liv. Kanske...

Go´natt!

Hetaste natten hittills



Nyttigt o gott!

Kycklingen gömmer sig under en hög med stekta champinjonder

Pust o stön vilken dag och natt vi gick igenom igår. Det var den värsta hittills. Det var lika varmt ute som inne fast kl var 23 på kvällen. Jag pratar om 35 grader på dagen och 30 på natten!

Vi har en liten fläkt som hjälper pyttelite, så jag va tvungen att kika in i frysen igår och då hittade jag ett par mjuka kylklampar som jag la på mina fötter som kokade. Kunde nästan känna lukten av kokt kött igår för det var så varmt...hihi

Men jag va så dum att jag drack vin till maten igår och det vet ju alla att blodomloppet sätter fart och man blir ännu varmare!

Men har inte druckit vin på jättelänge utan bara öl och igår blev jag så sugen på ett Gran Feudo och till det gjorde jag en nyttig sallad för man blir inte så hungrig i den här vämen, så en kycklingsallad va perfekt igår.

Min nya blogg kommer nog att innehålla recept lite då och då.

Ibland har man idétorka när det gäller middagen. Tycker man äter samma hela tiden ibland, så ibland måste jag få lite inspiration både från nätet o teven.

Har perioder då jag slukar allt som går på teven i matväg, Då blir jag så sugen själv att göra något annorlunda. Sofia är min testperson o oftast blir det bra.

Ska försöka göra ett matbröd en dag som jag alltid tycker är svårt att baka, men nu har jag hittat ett som jag tror jag inte ska misslyckas med. 
 
Vad tycker ni om det att jag lägger ut recept? Tråkigt?

Efter en svettig natt med lite sömn så ska vi äntligen åka hem ikväll, kl 22 landar vi på Arlanda! Och T följer med han oxå, så då får jag hjälp med den förbannat tunga väskan. Sista gången den väskan åker nånstans, för jag ska köpa en ny med utfällda handtag. Gick ju som en ostbåge sist när Elias satt på magen och en väska på axeln. Jag har inte ens använt hälften av kläderna som vanligt. Packar alltid för mycket!

Men nu dröjer det minst en månad innan jag återvänder, så skönt!

Hasta la vista!

Öl ger starka ben


Fürstenberg är sååå god!

Nu läste jag precis om att det är bra att dricka öl. Det är bra för benstommen står det. Så nu kan ni som inte tycker om mjölk börja dricka öl istället.  :)

De spanska forskarna tror att naturens egna växthormoner, phytoöstrogener, är förklaringen. I en annan studie menade de att innehållet av kisel i ölet var förklaringen

De kvinnor som hade låg till måttlig ölkonsumtion hade bättre bentäthet än de som inte alls drack alkohol.


Ja men då säger ni ju att då går man ju upp i vikt för det är så mycket kalorier, men då säger jag -att det är inte så mycket kalorier om man jämför med annat som man stoppar i sig. Allt ska ju drickas och ätas med måtta. Måttligt är väl en flaska till maten är väl ok.
 
Enligt dessa siffror så innehåller öl mindre kalorier än vin och sprit, men mycket kolhydrater. Precis som bröd=flytande bröd

Öl (4,5%) per 100ml:

Kolhydrater 4,1g (2g glukos, 2g maltos)
Alkohol 3,5g
Protein 0,4g
Fett 0g
Vilket ger 43 kalorier, 39% från kolhydraterna.
 

Inte så lite av energin kommer alltså från kolhydrater, och dessa även i en form som tages upp väldigt snabbt av magen (mycket högt GI). Kanske ligger det något i begreppet "flytande bröd", som en del kallar öl för.

Jämför detta med genomsnittligt vin (8-15%), per 100ml:
Kolhydrater 0,5g
Alkohol 9g
Protein 0,3g
Fett 0g
Vilket ger 68 kalorier, 3% från kolhydraterna.

Mer kalorier alltså, men bara en bråkdel av kolhydratsinnehållet...

Eller Starksprit (Vodka, Gin, Whiskey, Konjak) per 100ml:
Kolhydrater 0g
Alkohol 33g
Protein 0g
Fett 0g
Vilket ger 229 kalorier, 0% från kolhydraterna.

Än tydligare - massor av kalorier men inga från kolhydrater


Själv är jag ingen öldrickare det har bara blivit några st när jag är i Schweiz, för ölen här är sååå god!

Att kvinnor får skörare ben efter klimakteriet är en fastlagd sanning. Värst är det i norra Europa.
Därför rekommenderas kalcium och D-vitamin, som skapas när vi vistas i solljus.
 

Och inte minst viktigt - motion. Kan ju på köpet ge snyggare kropp.

Kanske det är läge att skölja ner gympapasset med en pilsner? :)


Platt mage



Vem vill inte ha en sån här mage? JAG!


Jag gick in på en blogg o läste om hur hon gjorde för att få en platt mage. Alla som har fött barn vet ju att det inte är så lätt att få tbx sin ursprunliga mage. Nu har jag iof aldrig haft den turen och ha en sån där underbart platt mage utan jag har alltid haft en liten putmage.

Jag gick in och läste i den här artikeln och gjorde det där testet för att kolla om jag har särade magmuskler, men jag fick bara ett finger som tur är. Då har jag inte den där  diastasis recti eller DR som det också kallas. Då kan jag lugnt fortsätta träna vanliga situps.  

För att göra det där testet så ska du ligga på rygg och lyfta huvudet mot magen (axlarna ska inte lämna golvet) samtidigt som du känner efter med fingrarna över och under naveln hur långt det är mellan de yttre magmusklerna. Får du bara in två fingrar mellan musklerna har du inte DR. Får du in fler är chansen stor att du har drabbats. Har du DR ska du sluta med vanliga sit-ups och istället göra övningar som går ut på att dra magmusklerna inåt.

Här kan ni läsa hela artikeln:


http://www.mama.nu/artiklar/2009/bli-av-med-mamma-magen/index.xml

Nu har vi motionerat mycke på sistone så mina ben känns som klumpar. Har gått mycket i uppförsbackar och då vet jag att rumpan tränas hårt. Den är jag nöjd med om jag ska säga ngt jag är nöjd med när det gäller nånting på min kropp. Ok den är inte lika fast som den va förut men jag är rätt så nöjd med formen.

Vad är ni nöjd med på er kropp? För ni kan inte vara missnöjda med allt :)


UNDER CONSTRUCTION



Min blogg är under uppbyggnad!! Den är lite rörig just nu så ni vet!
Jag kommer inte att sätta lösen på den här, för jag kommer inte att bli FÖR privat.

Håller på med en ny design igen :)



Den här headern blev jättefin så inget ont om Jessica som gjorde den, men jag vill ha en mer avancerad så nu håller Maria på med en ny åt mig. Jobbigt att vara en pedant ibland :)

Jessica jag hoppas du inte blir sur nu, men jag kom på efteråt att jag ville ha en mer avancerad blogg. Har bloggat ett tag nu sen 2007 och tycker jag är värd ngt exklusivt. Därav bloggnamnet som passar mig utmärkt. Tycker ni inte det? Hehehe


Inviger bloggen med ett recept


Lasagne

Du behöver:


  • 9 lasagneplattor (3 per lager)

Köttfärssås:

  • 1-2 gula lökar
  • 1 msk eller olja
  • 400 g köttfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev. 1 tsk chilipeppar

Ostsås:

  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl (ca 70g) riven ost
  • salt

Garnering:

  • 1 dl (ca 30 g) riven ost

Gör så här:

Köttfärssåsen: Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Fräs lök och köttfärs. Tillsätt tomater, tomatpuré, basilika och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha lite chilismak på din lasagne så rekommenderas några varv på kryddkvarnen chili explosion eller chilipulver.


Ostsåsen: Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull som det inte bränner fast i så lätt. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt koka ca 3 minuter och tillsätt sedan den rivna osten och smaka av med salt. Tänk på att inte låta såsen koka med osten i, då kan såsen bli grynig.


När köttfärssåsen och ostsåsen är klar ta fram en ugnsfast form som har ett sådant mått så att lasagneplattorna passar. OBS! Läs på förpackning hur länge lasagneplattorna ska tillagas. Om det är mer än 20 minuter bör du förkoka dem innan du använder dem i lasagnen, alternativt ha lasagnen längre tid i ugnen än angiven tid nedan annars kommer det bli en hård lasagne.


Häll hälften av ostsåsen på botten av formen. Lägg på 3 av plattorna. Bred ut hälften av köttfärssåsen. Lägg på tre plattor. Bred ut resten av köttfärssåsen. Lägg på de sista tre plattorna. Häll på resten av ostsåsen och strö över riven ost.


Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter eller så lång tid som krävs för att lasagneplattorna ska bli mjuka (läs på förpackningen). Du kan behöva lägga på ugnsfolie för att den inte ska bli bränd ovanpå om du har den inne längre än 20 minuter.

Tips! Istället för att laga egen ostsås kan man använda 8 dl Kelda sås Simply Cheese.


Välkommen till min nya blogg!