Teknikprylar kan vara bra att ha


Såhär ser inte min ut men hittade nåt liknande

Ny teknikpryl i hemmet.
Jag brukar vara den som köper allt sist jämt. Jag höll ut länge innan jag köpte min första mobil, dvd va jag sist med att köpa av dom jag känner, jag har fortfarande en tjocktv för den fungerar så bra juh! Men nu ska jag faktiskt få en platt-tv av min kära dotter, för de har köpte en ny. Den fungerar bara på digital sändning o det har jag ju faktiskt p g a en försäljare ringde från Com Hem o sa att jag skulle få bättre bredband o massor med kanaler gratis i 2 månader o efter det behöver jag bara betala 39 kr för small paketet, men då ingår ju självklart INTE trean, fyran, femman som jag måste ha! Då blir det ju ändå minst 159 kr till i månaden. Hade jag struntat i försäljaren som ringde så hade jag fortfarande haft analog sändning med lite sämre bredband, men vad gör det! Det fungerar ju fortfarande! ÅHH lättlurad näe inte alls :)

Men nu till den nya prylen som jag införskaffat mig på Mediamarkt igår. En portabel dvd. Vad ska jag med en sån till...jag fick idén bara för att jag ska ev ut o resa o jag vet ju hur det är att resa med Elias. Han vill inte sitta still längre perioder om han inte fastnar för nånting på teven som är bra. Så då tänkte jag eftersom jag inte har en laptop o jag har inte råd att köpa en sån just nu så blir det ett billigare alternativ en liten dvd som man kan ha på resande fot o i bilen. När batteriet tar slut så fick jag även med en adapter så man kan ha den i eluttaget och i bilen kan man ladda den i cigarettuttaget.

Det är ett bra alternativ att distrahera Elias som sagt på resande fot när han bara vill springa omkring. Ibland är det svårt att hindra honom, men på flyget när man måste sitta still i flera timmar så är det ett bra alternativ. och det är inte bara till han utan jag kan använda den OM jag reser själv nångång.

Det här är kanske en väldigt onödig pryl, men många barnfamiljer har säkert redan köpt en sån o har den i bilen till sina äldre barn. Vad tycker ni är den inte bra att ha till hands när ni åker långa sträckor.

Uppsalatidningen






Första sidan



Nu är man stolt igen!

Sofias krönika har blivit publicerad i Uppsalatidningens hemsida. Visste att den va sååå bra att den va värd att visas upp för andra :)

Du fick ju även mvg i skolan o provet i spanskan. Vad ska du bli när du blir stor?!

Du kan välja vad du vill.

Keep up the good work!

Love <3



Kärleken är ett spel



Det här har INTE jag skrivit tyvärr utan min dotter. Men den är så bra så jag måste lägga in den på min blogg!

Att kärleken är ett spel där jag är en spelpjäs har jag fått höra många gånger. I kärlek ska vi hålla masken som man gör i poker. Vi vill vinna kärleken liksom pokerspelaren vill vinna spelet. Men på vägen dit ska vi dölja våra känslor genom att spela svårflörtade liksom pokerspelaren ska dölja att han sitter med fyra ess på handen. Vi drar ut på tiden för att öka spänningen likt en pokerspelare drar ut på spelet för att öka vinsten. Att ge vårt hjärta och förtroende till en person är som att kasta tärning– lika riskfullt och beroende av tur. Att få rätt siffra på tärningen känns lika hopplöst som att träffa kärleken i sitt liv. Även om vi står besvikna efter att ha förlorat pengar på betting ger vi aldrig upp spelandet i tron på att en vacker dag vinna pengar. På samma sätt ger vi aldrig upp jakten på kärleken även om vi tidigare blivit svikna. När vi inte kan spelet eller har turen blir vi bortputtade av en starkare och vinnande pjäs precis som i Fia med knuff. Som förlorare får vi ta straffet som utdömda och ensamma. Men viljan att ta revansch finns i både spelet och kärleken. Vi vill då visa oss bättre och vassare än någonsin. Därför byter vi till en starkare spelpjäs som när vi i verkligheten byter till en hårdare och tuffare yta. Ständigt i detta spelande har vi en roll som vi ska förverkliga, en roll som inte är vi. Vi skulle egentligen vilja ta vår käresta med storm utan att spela svårflörtade eller hålla masken.  Vi vill kunna älska utan gränser och skrika ut vår kärlek!

Så därför undrar jag - när ska vi sluta spela?


GRATTIS TJEJEN!



Körkortsbeviset

Nu kör Fia själv

Nu har min andra dotter tagit körkortet. Det är troligen jag som för tur med mig som en lyckomaskot. Följde med Sofia till vägverket i Sala när hon skulle köra upp o det gick bra.

Nu har jag ännu en som kan skjutsa mig om jag behöver det. Som tur är dröjer det många år innan Elias ska köra upp. Han blivit många mil i bilen o nu kan du köra själv gumman!

Så lycklig du är nu! Jag vet hur det va själv man va i sjunde himlen. Vilken frihet!

HURRA HURRA HURRA HURRA


18 månader


Elias fyller 1 år

Så söt i rött långt hår!

charmtroll

blev min plutt IGÅR! Tänk det är stor skillnad på 18 år som min dotter fyllde nyligen o 18 månader, men det är roligt att ha en liten som springer omkring o livar upp stämningen hemma.

När du va med Thomas hela påsken så va det så tyst o lugnt här hemma o vi längtade såå efter dig så det gjorde ont i mitt hjärta.

Du är envis, livlig, glad, social, charmig med glimten i ögat. Du kommer att bli tjejernas favorit som mamma kommer att ligga orolig för o du kommer att hitta på nya äventyr varje dag. En riktig man ska jag uppfostra dig till o bli en gentleman med alla dess egenskaper som du redan har som grund.

Bollen är fortfarande den bästa leksaken i olika storlekar, så alla grejer är egentligen onödiga. Du älskar att åka rutschkana så kanske jag köper en liten inomhus. Men nu kan du åka utomhus när våren har kommit.
En favoritleksak är garaget som du släpper ner bilarna på en kana, så de får åka o sen lägger du dom i hissen.

Den bästa maten är pasta o korv eller köttbullar som du kan äta massor av. Chokladbollar eller choklad är ju oxå en favorit men det får du väldigt sällan.

Du kommer att hålla mamma ung i många år till,  sitta still får man inte göra så mycket för du ska stå på din lilla stol överallt o kolla på alla prylar som ligger minst en meter upp. Du tycker väl att du är för kort o du känns klokare än din ålder. Du pratar inte så mycket riktiga ord utan du har egna ord som DU har hittat på. Men du förstår nästan allt vad man säger.

Du småspringer istället för att gå ibland, du småretas med att ta fjärrkontrollen eller min mobil. Du gillar när man jagar dig, kittlar o blåser på din mage så du tjuter av skratt. Du vill att man ska visa all sin uppmärksamhet mot dig annars gör du allt för att synas. Min lilla clown o busunge.  Vi älskar dig! <3

Nästa vecka blir det vägning, mätning o sprutor igen, men du är så duktig varje gång.

KÄRLEK

Jag är så stolt,
när jag ser dig ta för dig av livet och att se dig,
gå din egen väg.

Jag blir varm i hjärtat,
när jag ser dig vandra omkring i din egen värld,
omsluten av dina tankar.

Jag finner ro i själen,
när jag ser hur trygg och säker du är,
och att få finnas där för dig.

Du är så söt,
när du putar med din mun och säger,
jag vill ha en puss.

Mitt hjärta smälter,
när du ser mig i ögonen och säger på ditt sätt,
jag älskar dig.

Du kramar mig,
när jag behöver din tröst och du säger på ditt språk
det går bra mamma.

Du är så vacker,
när jag ser dig gå med nallen under armen,
för att krypa ner under täcket.

Du är så fin,
när din kind träffar kudden,

Jag klappar din kind,
stryker ditt hår och älskar dig,
mer än allt i världen.

Mitt älskade barn du är helt underbar!

Glad påsk! Blåkulla nästa...