Bloggpaus




Jag har tagit en bloggpaus! Texten under är lite vulgär men ta det som ett skämt :)

Andra kalaset

Fredag kväll och veckan har gått lika fort som vanligt. Har varit på öppna förskolan en gång bara den här veckan för T fick äran att gå den dagen han fyllde år så de fick lite kvalitetstid tillsammans. T har varit hemma i en och halv vecka i Sverige för han hade ju problem med magen och det tog lång tid innan det försvann. På mig satt det i bara i 2 dagar och på han i minst 5 dagar. Ja se karlar de är ju lite klena varelser. Heja vi kvinnor!

Onsdagen hade vi en tid hos ateljé Nord där Elias blev fotograferad. Inte ville Elias stå stilla många sekunder. När vi ställde han där han skulle då började han gå iväg nästan direkt. Jag blev svettigare och svettigare för jag kämpade att vi skulle få bra bilder. Tyckte Elias såg mest allvarlig och förundrande ut under tiden, men när vi gick igenom bilderna så blev det en del bra bilder. Så nu ska jag välja ut hemma vilken uppförstoring eller albumbilder jag vill ha. Det är jäkligt dyrt eller rättare sagt man blir helskinnad om man ska beställa bilder från en fotograf.

I torsdags var vi på musikstund som är ett stående evenemang på schemat varje vecka och den här gången handlade det mycket om trummor i olika storlekar. Elias gillar verkligen sångstunderna mer och mer, men ibland sticker han iväg och kikar runt i ringen för att hälsa på de andra barnen. Eller snarare petar ögonen ur en del stackars barn. Han har ju börjat bita allt och alla oxå, för det klikar enormt i tandköttet just nu. Har sett att en till tand är på väg fram i överkäken och det är nummer 5 som kommer.

Det är väl kanske därför han vaknar på natten och kan inte somna om förrän han får sin välling. I natt kämpade jag i en och en halvtimme o till slut gav jag upp. Ett fåtal nätter har jag lyckats fått han att somnat om på natten utan välling. Vill ju avvänja han med att äta om nätterna. Tänk när jag ska börja jobba o han ska hålla på vakna varje natt. Då kan jag inte bara lägga mig ner och vila som jag kan här hemma. Tänk att jag har nästan inte fått sovit en hel natt under ett helt år. Längtar tills T tar han en helg så jag får SOVA!

Jag brukar skämta om att tids nog får man sova och det är i graven.

Idag har vi firat 1-årsdagen igen, för Elias kompis Liam kom hit med sin mamma Pernilla och Liams storebror. Hans storebror Sebastian höll i presenten och Elias gick fram direkt och skulle ta av paketetet. Men sen brydde han sig ändå inte om det när jag hjälpte till o öppnade paketet. Däri låg det ett par blå denimbyxor och en body med robotar. Tröjan får jag byta för Elias hade en exakt likadant. Tack så hemskt mycket för paketet!


Elias, Sebbe (bror till Liam) Liam


Jättegod chessecake med bär och dajm på

Imorgon får vi se vad som händer. T landar tidigt imorgon 9.30 och kanske jag följer med till Sthlm för han skulle klippa sig på sitt favvoställe, men Drottninggatan är inte mitt favoritställe. Går hellre runt i gamla stan eller på söder. Kanske tar en fika på söder.

Hoppas på bra väder imorgon!

Ha en underbar helg allihopa.

Kram


Smyckestävling




Nu är jag med och tävlar om ett vackert armband hos
MissC

Vinnaren i dragningen får detta armband. (annan text)
Valfri (blank) text & hjärta finns som motiv. (Jag bankar in själv)
(Armbandet är silverpläterat med ett togglelås.)
Tävlings regler:
Kommentera under detta inlägg en gång per person.
Skriv önskad längd på armbandet & text.
Kopiera inlägget med bild på din sida å länka hit & notera att detta är gjort.
Å vips så har du chansen att bli ägare till ett unikt armband!
Tävlingen avslutas den 10:e Oktober å dragning kommer att ske.
Just ja..
Har du ingen blogg ange din mejladress eller länka på Facebook :)

Grattis 1 år har du funnits här min älskling/bustroll!

Vid den här tiden för 1 år sen låg jag och hade ont som sjutton och ville att min käraste son skulle komma ut. 11.14 ligger han på min mage och det är det vackraste jag har sett sen mitt senaste verk Sofia kom ut. Han tittade med sina blå ögon som han förstod massor. Du blir bara klokare och klokare och du är verkligen en bollkille. Skulle bli väldigt förvånad om du inte spelade fotboll när du blir större. Du älskar bollar och kastar och sparkar som en vuxen. Du är verkligen en egen individ nu och du och jag har verkligen lärt känna varandra bra under det här året. Du är det bästa som har hänt mig precis som alla mina barn.

Min förlossningsberättelse till dem som tycker om att läsa sånt http://www.familjeliv.se/Bloggar-3-52/b106174.html

När jag skriver det här känner jag en klump i halsen för du är ingen bebis längre utan ett litet barn nu. Vill ha tbx min bebis samtidigt som det är skönt att du börjar bli lite mer självständig.


Dikt till min son som jag älskar hela i mitt hjärta!


Min son
Min lille, fina son
vad du är älskvärd
Tiden har gått så fort
sedan du låg vid mitt bröst och åt

Min lille, fina son
du är så härlig
du utstrålar charm och glädje
och en massa kärlek

Du underbara människa
vad jag vet
vilken glädje du kommer bringa
många människor

Du underbara människa
vad jag vet
att kärleken kommer stråla om dig
och gör nu med

Du, min älskade son
är det finaste i världen
och jag älskar dig så det gör ont

Elias, JAG ÄLSKAR DIG!


Kalas för Elias 11 månader 363 dagar

Igår hade vi kalas för min älskling Elias. Han fick många presenter, men mest kläder för jag sa att han hade så mycket leksaker. Han fick en leksaksbil av min ex svärmor och den tyckte han var klart roligast. Han ruskade på den och körde och brummade med den jättelänge o blev sur när vi tog av han den när vi skulle öppna nästa paket. Han fick även en fin blå mössa och hemgjorda stickade sockor som hon hade gjort. Han fick en jättefin varm jacka av systrarna som han har använt idag och sitter så bra och har något att växa i. En skitcool Kizz tröja och ett par bruna hängselbyxor till.


Kläderna han fick av sina systrar


Cool tröja på när han äter mammas goa chokladkaka

Han ficke en liten barntandborste med ett rejält handtag som han gillar att tugga på för det kliar i tandköttet för fler tänder är på gång. Han har fått en gosebjörn, en mjuk Musse pigg och en fjäril som kan spela av faster och kusinerna. Av mig har han fått mycket kläder och leksaker i förväg. Han har fått finbyxor, väst, vit skjorta och en slips som han ska ha när han ska fotografera sig den här veckan hos ateljé Nord på Drottninggatan. Thomas ska köpa en bil imorgon som han kan sitta och åka på, så han även får en present på sin riktiga födelsedag. Han har även fått en blå jacka (Parvel) som jag ska lämna tbx för den satt precis i strlk 80 och ett par fina svarta skor i märket Ruf & Tuf av pappa sin. Sina första riktiga skor som är lite för svårt att gå i. Har glömt att nämna att han kan gå nu och har gjort det i en veckas tid nu!


Finkläder på 


så nyfiken på paketen


I knäet på gudfar Fredrik med sin roligaste present

Han åt allt gott som bullar, chokladbollar, ckokladkaka och självklart tårta. Jag gav han en sked så han åt så fint och stoppade in i munnen. Trodde inte han skulle klara det alls, men gud va duktig han är min plutt.


Princess tårta väldigt söt och god

Och när vi sjöng "ja må du leva" så gungade han med och klappade händerna.


Dopljuset brinner till minne av hans dag (ignorera min fula tjockteve med
Elias fingeravtryck på)

Imorgon kl 11.14 så är det 1 år sen du kom ut på mitt bröst! Åhhh så mycket kärlek man kan känna till sitt barn!

Ska skriva mer om det imorgon.
 
På fredag kommer en födelseannons i Uppsalatidningen så då finns det en liten chans att vinna en tårta.

Framtidens tecken

Fattar inte att det är redan slutet av veckan och snart helg, Tycker det va nyss det va helg.
När jag mår bra så rusar dagarna fram har jag märkt och tycker tiden inte räcker till.
24 timmar är alldeles för lite ibland och hur ska det gå när man börjar jobba då?
Hm kan någon sakta ner tiden lite vill inte bli gammal pensionär än...hehe

Sitter just nu med hörlurar och lyssnar på min favvokanal radioseven.se. En musik kanal som jag tycker spelar de bästa låtarna. Låten Dina & Deejay Jay - Say Goodbye spelas som har gjort en cover på en norska som sjunger den här. Blir så nostalgisk för när Linda bodde hemma så spelade vi den här ofta när vi partade.

Tack gumman för i lördags jag hade jätteroligt! Särskilt när vi spelade ölspelet och mindre roligt när jag spillde ut vin på Elins mobil. Hoppas den funkar forfarande och jag slipper betala för en ny.

I söndags satt jag på akuten med T för han har haft så ont i magen och till slut blev det ohållbart så jag skjutsade in han. Där konstaterades att han hade ett virus i magen som han hade fått av Elias som barn tydligen är resistenta mot.

Det va nog troligen det som jag hade när jag flög hem sist från Schweiz och jag trodde jag skulle föda igen. Men inte åkte jag in till akuten för det utan jag bet ihop och väntade tills det gick över. Säger inte det ganska mycket om att vi kvinnor är det starkare könet och tål mycket mer smärta en karlarna. Det är därför vi fick äran att föda barn. Tacl för det gud :)

Den här veckan har gått i framtidens tecken. Det känns som jag får mer tecken på vad jag ska utbilda mig till. Funderar så mycket så det känns som mitt huvud ska spricka ibland, men den är nog tåligare än va jag tror som tur är.

Jag har insett att jag älskar att läsa grundligt beskrivningar om hus när jag kikar in på hemnet. Jag går igång på minsta lilla, särskilt när husen är i topptrim.

 
Går igång på vackra hus


Fin arkitektur


Då kom jag på att jag hade en lapp som låg hemma o skräpade och där hittade jag min utbildning. Mäklarassistent är va jag vill bli!

Har kollat upp lite fakta nu den finns inte i min kommun, men jag kan söka till Sthlm och sen får vi se om de tackar nej. Alltså om min hemkommun betalar utbildningen. Som det är nu är det dem som knappt har ngn utbildning som går före och de som redan har får avvakta om det blir överfullt.

Det är ju perfekt ju att ubildningen börjar 11/1 -10 för då har jag förhoppningsvis skolat in Elias klart och han har börjat på dagis.

Sen är det en till sak som jag går o håller tummarna så de vitnar nästan och jag tänker inte berätta om det förrän det är klart. Har inga stora förhoppningar alls den här gången utan jag måste tänka att det är en väldans stor bonus om det blir av. Eller om jag ska prata i klarspråk så kommer jag att bli så j-a HAPPY!

Vad är erat drömjobb?

Nu vaknade Elias så det blir inte mer skrivet just nu.