Investering för framtiden


Saknar det här att få åka slalom en härlig dag med mycket sol

Det stora samtalsämnet måste vara vädret just nu förutom katastrofen i Haiti. Nu får vi igen för alla milda vintrar. Nu har vi fått en vargavinter med mycket snö. En sån vinter som jag hade när jag va barn. Visst är det mysigt med snö utanför OM det är plogat utanför o man INTE måsta pulsa fram med vagnen till dagis. Vad är problemet att det inte plogar..lata eller för lite personal? Mest synd är det väl om brevbärarna som ska ta sig fram med all post till alla. Beundrar dom som har ett sånt jobb o orkar. Pernilla du sa att det finns faktiskt vagnar med skidor under. Det är ju en superbra idé o visste inte att det fanns såna. Men nu är det plogat utanför, men nu sitter jag ensam hemma och har så ont i halsen och funderar på att åka till närakuten i stan eller om jag ska låta det va. Det är -10 grader utanför o vill helst inte ta mig utanför, men jag kanske ska ringa hembesökjouren. Hur mycket får man betala för det?

T kom igår o hämtade Elias, men in i det sista så va jag tveksam till om han skulle komma. Han har inte träffat sin son på en månad. Trodde han hade glömt bort han, men han sträckte armarna mot han när han kom. Då är det inte som dagisfröken sa att barn glömmer fort, för min plutt kommer minsann ihåg sin pappa. Hur lång tid tar det för att det ska glömma ansikten?

Oj oj va jag uppskattar att sitta här med min morgonrock o kaffe och inte behöva tänka på att byta blöjor, kolla så inte Elias har dragit fram sin lilla stol och dragit ut en låda och kastat ner alla bestick på golvet. Han verkligen älskar att stå på sin stol nu för att upptäcka vad som händer en meter upp. Igår stod han o knäppte på och av micron. Så jag va tvungen att ställa in en skål med vatten där annars blir den förstörd. Han är verkligen nyfiken på allt. På dagis säger de att han är så lättsam och go hela tiden! Men här hemma kan han minsann gnälla och vara värsta hulliganen. Men det visar bara att är frisk och kommer att bli äventyrare när han blir stor.

Nu ska kursen börja på torsdag, men det är på kvällstid och Sofia kan inte passa Elias varje gång o Linda vet jag inte om hon kan ha han heller. Anmälan är bindande och avanmäler jag mig nu så får jag betala halva summan om man inte är sjuk och har ett läkarintyg. Det blir 10 sammankomster på kvällstid och jag måste åka in till Sthlm. Bara det blir en kostnad för resorna plus tunnelbana. Det här visste jag ju innan jag anmälde mig. Det ska nog ordna sig, för det här är investering för framtiden och äntligen få byta yrke. Då är det värt varenda krona. Det är en investering för mig själv och jag har fått praktik på lönedaminstration på Uppsala kommun i april, men håller tummarna för Akademiska innan dess. Får reda på det nästa vecka.



Har ni hittat rätt yrke?

Undra vad man ska hitta på idag. Vill göra något inte bara sitta här. Vill se filmen snabba cash för den är ju så bra har jag hört. Det är en som vill träffa mig, men jag tänker inte åka nånstans, för då får han komma hit. Behöver lite sällskap och nähet.

Vad ska ni alla göra i helgen?

Ha det bra allihopa!


Dagens ord

 

Jag har slutat okynnesäta är ett roligt uttryck

okynne:

Åh, här har vi ett nostalgiord. Undrar hur många gånger man som barn fått höra detta. ”Du skall inte okynnesäta”, ”Det där är ju bara i okynne” osv. Men ett bra ord som jag bör använda oftare!

 o`kynne subst. ~t 
ORDLED: o–kynn-et
• (i vissa uttr.) lust att ställa till besvär i onödan för att retas e.d. {eofog}:okynneskörningmycken förstörelse sker av rent ~
BET.NYANS: försvagat, för att ange att ngt görs helt i onödan e.d.: okynnesanmälan;okynnesätning
HIST.: sedan yngre fornsvensk tid; fornsv. okynne ’olat; okynne’; till o- och kynn

·  det att ställa till besvär i onödan, ofta för att retas, men även oavsiktligt

·     okynneskörning

·     okynnessupa

·     okynnesäta

 

 


Den fattigaste helgen på hela året




Elias är klar med inskolningen på dagis efter två veckor. Det har gått bra från dag ett när han kom dit och kramade om alla barnen. Kontaktpersonen Elisabeth är helt underbar och trivs ihop med alla andra desstutom.
Jag är supernöjd att jag fick dagis som ligger några minuter ifrån mig och med all personal och upplägget de går efter som är pedagogiskt o bra. Nu kan jag ju inte flytta härifrån när Elias har ett så bra dagis. Men de kanske är lika bra på alla ställen?

I fredags va jag till Pernilla o fikade. Tack för att du är en bra lyssnare o vi kan verkligen prata ihjäl tiden och din mamma är oxå helt underbar. Trots hög ljudnivån med alla barnen så lyckades vi bli hörda. Liam och Elias kommer bra överens och hoppas de kan bli bra kompisar i framtiden. Kanske blir middag nästa gång med vin :)

I lördags kom min dotter o umgicks med mig. Det va meningen att hon skulle vara barnvakt, men jag va så hängig så det blev ingen dejt alls. Har blivit superförkyld likaså Elias o det är väl troligtvis dagisbarnen som har smittat. Så nu får man räkna med mycket sjukdomar. Men Linda ställde upp och bytte blöjor och hjälpte mig med Elias för jag mådde så illa och hade ont i magen. Och jag vet va det beror på. Det finns bara en som gör att jag får ont i magen.

Senare på kvällen så myste vi framför teven okynnesåt choklad efter en god middag och tittade på "stjärnorna på slottet" som avslutades med Tommy Körberg. Herregud vilken karl han är precis som Kjell Bergqvist vågar säga vad han tycker o tänker. Han har klart en av de bästa sångrösterna i det här landet. Efter det satt vi o lyssnade på Chess låtar och diskuterade om allt mellan himmel o jord som alltid vi gör. Linda sov kvar och sen va det söndag helt plötsligt. Tiden går fort när man har roligt.

Har varit till Linda idag och vi tog med Elias och Maiky till en liten backe. Elias va den enda som inte ville åka i backen. Han stannade hellre nere på stadig mark. Gick en promenad och fikat smakade underbart i stugvärmen.

Tack kära linda för att du kom o avlastade mig lite! Alltid lika trevligt och roligt när du kommer.

Ny vecka snart igen...nya tag!


Den största gåvan är barn!





Vackert syskonpar

Linda 22 år o hennes hund Maiky

Sofia yngsta dottern snart 18 år

Var det någon som såg på Nyhetsmorgon igår om en man som blev ofrivillig pappa till en dotter? Han hade skrivit en bok om oförmågan att älska sitt barn " Den vackraste gåvan" med Pelle Filipsson.

Ni kan se inslaget här: http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1445540&selId=1.923808&currPage=0

Såhär tror jag Elias pappa känner sig. Ja vad ska man säga om det. Mer än att det är sorgligt att det är så det ligger till.

Han sa senast idag att han älskar han visst, men han tror att han kommer att bli en dålig förälder.

såhär stod det i mailet till mig: Jag älskar honom, men jag kommer aldrig att kunna vara en bra förälder till honom om
jag blir det zombie som ditt förtryck och utnyttjande av mig innebär.
 
Jag valde att inte träffa Elias för Elias skull i helgen. Det var otroligt svårt men nödvändig.
Jag kommer att fortsätta att sätta gränser mot dig. Om du fortsätter bete dig som du gör
kan det innebär det att jag inte kan träffa Elias, vilket vore oerhört tragiskt både för honom och
mig. Men då kommer jag åtminstone att kunna älska honom. Fortsätter du förtrycka mig
kommer jag aldrig att kunna älska honom!

Vadå valde bort att träffa E för E skull?? vadå nödvändigt?? Tragiskt ja verkligen!

vem fan har förtryckt o utnyttjat vem? Det handlar om kärleken till hans barn och honom och inte mellan mig och o han.

Han kom aldrig i fredags som han lovade att göra. Bara för att han va upptagen med sitt och prioriterade det i första hand.

Hjälp mig nu alla föräldrar som har barn. Visst betyder älska=någon man saknar och vill ofta träffa den man älskar?

Han har ljugit för mig i så många år och så ska han fortsätta ljuga för sitt barn. Gör jag rätt som låter han träffa honom då?

Jag vet att han är i psykisk obalans ibland och behöver prata ut om det med en psykolog. Han har sagt att han träffar en om jag följer med o sen har han dragit sig ur. Han har gått till en präst några ggr o pratat om mig och inte om sig själv. Han sitter o berättar om hur mycket JAG har sårat han och inte tvärtom. Det är så skrattretande eller sorgligt att prästen uppmuntrar han till att prioritera sitt istället för att träffa Elias. Vad är det för en präst?!!

Han struntade lämna sin vagn till mig för flera veckor sen, för han fick inte med sig den p g a alla grejer han hade med sig. Jag blev tvungen att köpa en ny vagn för Elias måste ha en vagn på dagis för att sova i.

Är man inte oempatisk då? Han kan inte känna in hur det kan gå om han struntar i om han tar med sig vagnen.

Jag tjatar fortfarande om att han ska skicka vagnen, för han ska vara borta i 2 veckor igen. Alltså blir det minst en månad ifrån sin son. Hans mamma vägrar att skicka vagnen till mig. Det är någe fel på henne så det är inte så konstigt om T har blivit som han har blivit.

Inte kan han älska sin son om han gör såhär??

Jag får inte ställa några krav alls säger han för då kommer han inte alls att ställa upp.

Nu har jag kommit till ett skede där jag har kontaktat soc om det här och pratat om en kontaktfamilj för Elias behöver en fadersgestalt o jag behöver avlastning. Jag fick prata med en surtant idag som sa att reglerna va att barnet måste vara 3 år först o främst och sen att barnet ska ha någe fel med sjukdomar. Blev så arg och ringde chefen på soc och pratade med henne o hon berättade om att så låg det inte alls till. Det finns barn under 2 år som har det för att föräldrar behöver avlastning och ett dåligt kontaktnät. Så ring till henne igen du och hälsa från mig vad jag har sagt sa hon. :) Då steg mitt självförtroende igen och jag blev så nöjd att man inte ska ge upp i första taget. Envis som jag är.

Så jag ringde tbx till henne och fick höra att chefen o hon hade faktiskt pratat med varandra! Jihooo hon hade nog fått en liten knäpp på näsan. Hon erkände att hon inte hade berättat allt för mig. Att alla har rätt att söka, men det är inte alla som får en kontaktfamilj. Tyvärr har de brist på såna i Uppsala.

Fram för fler familjer som vill hjälpa ensamstående förädrar. Hör av er till mig :)

Så nu har jag skrivit ett brev för att få en personlig träff med en handläggare, men allt kommer att ta sin tid.

Tack för mina underbara barn som stöttar mig när jag har det som jobbigast och behöver tröst. Skulle aldrig klara mig utan er!

Ni är luften till mina lungor


Abtronic X2 funkar visst




Jag kikade in på min gamla blogg o kollade statistiken där på mina besökare. Jag har 8 ggr så mycket fler där än på min nya. Hur kan det komma sig när jag inte skriver där längre. Jo jag har kommit på att det är ett inlägg som jag skrev mars förra året ligger på första sidan på google om man söker på Abtronic x2 http://helenasliv.blogg.se/2009/march/utkast-jag-ar.html

Jag har faktiskt köpt en sån på Tradera för halva priset nu och använt den i flera dagar, men jag gör inte alls som det står i instruktionerna såklart. För jag är miss tvärtemot :) Jag använder den kanske en timme ist för 10 min och kanske upp mot 5 ggr per dag. Har jag märkt något resultat undra ni då? Jag tycker min mage har blivit fastare och kanske lite plattare. Just nu är ju tant röd på besök så nu putar den mer än vanligt och jag väger några kilon mer.

En till sak man ska tänka på är gelet man måste ha annars funkar det inte. Jag tyckte plattorna satt så dåligt så jag petade med fingrarna för att rätta till det och fick mig en stöt. Det är elektriska impulser så det här är ingen leksak utan ett bra tillbehör vid sidan om träningen.

Jag använder den mest där putmagen sitter och inte kört något över naveln än. Jag fick ett mindre bälte med på köpet som man sätta på armarna och köra gäddhänget, men mina armar har blivit vältränade på grund av att jag har burit på Elias så mycket. Är faktiskt rätt så nöjd med armarna. Det jag kanske ska pröva nästa gång är rumpan men då blir det svårt att sitta på den. Jag fortsätter med magen ett tag till så får vi se hur resultatet blir till slut. Man känner verkligen hur den tar tag hårt i magmusklerna och jobbar med dom. Tänk att man kan bara kan sitta still och ändå träna. Ni tror säkert inte på det här om man inte själv har testat såklart. Det gjorde inte jag heller, men nu ger jag det ett försök. Självklart tränar jag annat oxå ibland. Crosstrainern min och promenader och ibland får jag ryck och gör vanliga sit-ups som är såå tråkigt *gäsp*. Pulkåkning ska man inte inte underskatta. Det blir bra träning när man går upp för backarna. Både ben och rumpan tränas, men rumpan fick mest stryk. Kunde knappt sitta ner utan det gjorde ont. Backen va för välåkt och packad snö så det blir stenhårt.

Jag uppdaterar om några veckor om jag tycker lika bra om den. Då kanske det kommer ett negativt inlägg om den.

Är det någon som har gått på reklamen som jag?


Byt stylist!



Igår så jag första programmet av Let´s dance. Men hallå vem hade stylat Jessica Almenäs?? Inte va det Elin Kling för hon har ju fullt upp med att dansa i programmet.

För det första så va hon gravid för kanske för 3-4 månader sen och såg fortfarande höggravid ut. Då kan man ju inte sätta på en ljus klänning utan ärmar på stackars henne. Plus att hon hade ett skärp runt s.k midjan som såg ut som en bh. Jag bara gapade av förvåning att de hade snarare förstorat än att förminska stackars henne.

Alla vet ju att svart gör en smalare och om man har långärmat så döljer man ju det värsta bulliga armarna och man ser genast smalare ut. Det borde stylisten har vetat om, men Jessica tyckte väl det såg snyggt ut.

Det är bra att våra "kändisar" kan visa sig vara mänskliga och inte vara pinsmala efter en månad. Tränat stenhårt eller fettsugit sig för att man ska "passa" in bland"snyggfacket" igen.

Men den här gången hoppades jag efter varje paus att hon hade bytt kläder, för det såg inte bra ut alls i teven. Så fort någon stod bredvid henne så såg hon ut som en tunna. Förlåt men det såg rent sagt ut för jävligt ut. Bredvid smala lilla David Hellenius så såg hon enorm ut med sin längd och kroppsvolym.
Men annars är hon en oerhört vacker o kompetent kvinna.

Brukar inte såga någon såhär men nu kunde jag inte hålla tyst bara.

Ok jag hade inte heller fått tbx min normala mage efter 3 månader, men jag såg inte höggravid ut fortfarande. Det kan ju ta lika lång tid som graviditeten att få tbx sin vikt. Den här sågningen va till stylisten som förstorade upp Jessica till det dubbla när det finns knep och kläder som får en att se smalare ut.

Jag vet att när Linda Bengtzing hade nyligen fått barn o när hon skulle vara med på ett program på teven så erkände hon att hon inte alls va så smal som det såg ut. Hon hade tryckt in magen med en korsett. Så jag säger ju att det finns knep. Jag tycker mulligt är vackert så det är inte det. Men hon såg inte mullig ut utan enormt stor ut i teverutan.

Så vem vinner och vem försvinner då?

Just nu diggar jag Claudia Galli men det kanske kommer att ändrar sig till söta Mattias från EMD
Den som kommer att åka ut först tror jag blir Victoria Svensson, men jag kan ha helt fel.


Kärlek vs beroende




Jag skulle våga påstå att de flesta inte vet vad kärlek är. Det blandas jämt och ständigt i hop med beroende, som ju faktiskt är den största kärleksdödaren av dom alla.

Man hör ofta hur förälskade människor beskriver det som att vara hel tillsammans med personen. Det stämmer, personen i fråga känner sig faktiskt hel. Det kan låta vackert, men det tycker jag verkligen inte det är. Så länge personen behöver den andre för att må bra så finns där ett beroende. Hon är då inte förälskad i personen, utan i det personen ger henne.

Resultatet av detta blir att det i framtiden kommer uppstå problem, svartsjuka framför allt. Hon är så pass rädd att hon skall förlora det hon får av honom, att hon blir djupt sårad, eller direkt arg, om han skulle ge någon annan person sin uppmärksamhet. Hon går med illusionen att kärlek är en bristvara som kan ta slut.

Ett annat resultat förekommer ofta; den ene kräver mer än den andre orkar ge. Bråk uppstår! Hon känner sig inte älskad eftersom hon inte får det hon vill av honom, och han känner sig inte älskad eftersom han får krav på sig. Båda blir missnöjda.

Det dom i detta fall inte förstår, är att man inte bör kräva saker av den andre, utan att fokusera på att ge. Ge till den andre, inte för att hon behöver det, utan för att du helt enkelt vill. Samtliga behov bör tas bort, först då kan sann kärlek existera.

Har jag fel?


Kärlekens år 2010

Kräftan ca 21/6-21/7



Kärlek och vänskap: Det romantiska kan komma att träffa dig och du ska med lite tur möta en för dig så härlig vän. Stjärnorna talar om att du kommer att få det än kärleksfullare under året som nu gäller. Har du redan en vän vid din sida så talar stjärnorna mer om att ert förhållande fördjupas än separeras. Vill du testa en resa för att möta romantiken så är det allra bäst om den resan har med vatten att göra. En promenad vid en strand kan vara det rätta för dig att göra och har du lyckan med dig så kan kärleken ta tag i dig och ditt hjärta.
Arbete och ekonomi: Barn gillar dig och finner dig spännande. Stjärnorna tror att du har chans att förändra vad det gäller just arbete och gör du det under försommaren eller senhösten så får du bästa respons. Det känns som att du ska komma att få chans till att göra ett avancemang under året. Du hör till dem som kommer att få ett mer ansvarsfullt arbete och det är något som du kommer att glädja dig åt. Hör du till dem som har ett arbete som gäller mer lantlig miljö så är du nog den som får det som allra bäst. Din ekonomi måste bara komma att klara sig på en trygg nivå och det trots att du kommer att ha höga utgifter. Du är i grunden sparsam och kan konsten att investera dina slantar så att de växer sig starka i det du vill äga. 
Speltips: Störst vinstchans är det vid spel på lotto eller Keno.
Lyckotal: 4
 
Har hört att det ska vara kärlekens år 2010

Det kanske stämmer för det nya året började bra iaf.